Review van “Het volmaakte geluk bestond”

Een betoverende jeugd vol avontuur en mysterie in Het volmaakte geluk bestond

Jos Essers neemt ons mee op een betoverende reis naar zijn jeugd in het boek “Jos Essers op kasteel Terdeck”. Als vierjarig jongetje belandt hij in 1956, samen met zijn ouders, op een kasteel in Overijse, waar zijn familie als personeel werkt voor de baron en barones. Wat volgt is een periode vol avontuur, vriendschap en soms ook verdriet, die de lezer moeiteloos meesleept in de levendige wereld van de jonge Jos.

Het boek onderscheidt zich door de ongebreidelde fantasie en natuurlijke nieuwsgierigheid van de hoofdpersoon. Jos belandt keer op keer in spannende situaties, waarvan sommige zelfs gevaarlijk hadden kunnen aflopen. Dit zorgt voor een constante spanning en maakt het verhaal meeslepend en boeiend. De schrijver slaagt erin de lezer op het puntje van zijn stoel te houden, zich afvragend wat Jos nu weer te wachten staat.

Een van de hoogtepunten van het boek is de ontmoeting met een mysterieus meisje, dat Jos een waarschuwing geeft en hem een moeilijke opdracht geeft. De band tussen Jos en het meisje wordt snel hecht, maar hun relatie blijft platonisch. Wanneer het meisje afscheid moet nemen, wordt Jos overmand door verdriet. Deze emotionele wending voegt diepte toe aan het verhaal en geeft de lezer de kans om zich te verbinden met de gevoelens van de hoofdpersoon.

De spanning wordt verder opgebouwd door een beangstigende voorspelling die het meisje eerder heeft gedaan. Wanneer deze voorspelling uitkomt, wordt het geluk van Jos opnieuw op de proef gesteld. Het is een aangrijpende en krachtige gebeurtenis die laat zien dat het leven vol verrassingen en uitdagingen zit. De schrijver slaagt erin om de complexiteit van emoties op een genuanceerde manier over te brengen en laat zien dat elke afsluiting ook een nieuw begin kan betekenen.

De stijl van Jos Essers is levendig en meeslepend. Hij weet de lezer moeiteloos mee te nemen naar de betoverende wereld van zijn jeugd op kasteel Terdeck. Zijn beschrijvingen zijn gedetailleerd en zorgen ervoor dat de lezer zich gemakkelijk kan inleven in de avonturen van de jonge Jos. De dialogen zijn natuurlijk en geloofwaardig, waardoor de personages tot leven komen.

Het volmaakte geluk bestond is een boek dat jong en oud zal betoveren. Het combineert avontuur, vriendschap en mysterie op een unieke en meeslepende manier. De levendige schrijfstijl van Jos Essers en de emotionele diepgang van het verhaal zorgen ervoor dat de lezer zich volledig kan verliezen in de wereld van de jonge Jos. Een absolute aanrader voor liefhebbers van jeugdavonturen met een vleugje mysterie.

Het volmaakte geluk bestond is bij de boekhandel verkrijgbaar en natuurlijk bij de auteur.

Lees ook over de voorstelling van het Het volmaakte geluk bestond.

Share
Share